top of page
Deze cursus kan niet meer worden geboekt.

Workshop 7 september 2024 om 12h30

Workshop passata maken en koken met 'Groesting'

45 euro
Opperstebosstraat 35, 1755 Gooik

Beschrijving

Droom je ervan om je gasten (of jezelf) te verwennen met heerlijke originele hapjes, gemaakt met seizoensgroenten, of heb je altijd al zelf passata willen leren maken met biotomaten uit eigen tuin? Dan is deze workshop een absolute must voor jou. Daniel Dumortier van 'Groesting' neemt je heel graag mee in zijn culinaire passie. Daniel kookt uitsluitend met verse groenten en ingrediënten van lokale producenten en (bio)boeren. Het key ingrediënt van al zijn hapjes zijn groenten en daarom noemt hij zijn hapjes steevast 'groestjes'. Tijdens deze workshop leer je een 3-tal 'groestjes' maken. Alle hapjes zijn volledig vegetarisch. Na het kokerellen mogen de hapjes natuurlijk ook geproefd worden. Daniel voorziet ook een bierdegustatie voor de liefhebbers! Tim Crutzen van 'Experientia' neemt je dan weer mee in zijn passie voor Italië. Steeds opnieuw kan hij zich verwonderen over de eenvoud van de Italiaanse keuken in combinatie met de familiale sfeer die heerst in de Italiaanse dorpen en de schoonheid van het landschap. Een basisingrediënt in de Italiaanse keuken en tevens ook vaak een reden om iedereen in het dorp te verenigen is passata. Dit is dan ook exact wat hij wenst te bereiken met deze workshop. Wie kookt er mee? De workshop duurt 2h00 (inclusief proeven). Alle benodigdheden en ingrediënten zijn inbegrepen in de prijs. Water en bruisend water zijn inbegrepen. Sapjes en wijnen kunnen ter plaatse aangekocht worden. Elke deelnemer mag 1L passata (inbegrepen in de prijs) meenemen naar huis. Bijkomende hoeveelheden kunnen aangekocht worden tegen betaling. Losse biotomaten kunnen ook ter plaatse aangekocht worden. ZELF MEE TE NEMEN: schort, snijplankje, mes en lege bokalen.


Contactgegevens

  • Opperstebosstraat 35, Gooik, België

    info@experientia.be


bottom of page